Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ чат-боті «Буду мамою» з’явився «антикорупційний» розділ. Як він працює

Пояснює, як отримати якісну медичну послугу без хабарів

Розробники чат-боту для вагітних «Буду мамою» додали «антикорупційний» розділ. Він дає змогу більше дізнатися про безоплатні медичні послуги для майбутніх мам і протидіяти корупції в медичній сфері.

Завдяки новій функції користувачки можуть дізнатися, скільки коштів конкретний медичний заклад отримує від держави за ведення вагітності в амбулаторних умовах, медичну допомогу під час пологів, допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках як у розрахунку за одну особу, так і загалом за рік. Також у чат-боті можна дізнатися середній рівень зарплат медичного персоналу.

Щоб отримати інформацію про фінансове забезпечення медичних закладів, необхідно в чат-боті обрати конкретний заклад у меню «Вагітність» (Жіночі консультації) або «Пологи» (Пологові будинки) за геолокацією або населеним пунктом. Тоді обрати опцію «Про гроші». Крім того, чат-бот пояснює, як діяти, коли в безоплатних послугах відмовляють.

«Ми розуміємо, що прямі заклики уникати неправомірних платежів не працюють, особливо коли йдеться про чутливу тему, як-от здоровʼя. Натомість ми обрали стратегію загального просвітництва, щоб пацієнти бачили, як саме працює медична система, за що вже сплачено і в якій кількості, могли аналізувати інформацію й робити висновки. Наш чат-бот пропонує користувачам покрокове пояснення, як отримати якісну медичну послугу без хабарів. Ми впевнені, що досвід безоплатного спостереження вагітності й пологів сприятиме тому, що пацієнтки уникатимуть неправомірних грошових внесків і в подальшій взаємодії з медичними закладами», – пояснює голова громадської організації «Ліки Контроль» Наталія Гуран.

Чат-бот «Буду мамою» запустили в Україні у квітні 2023 року. Він надає покроковий алгоритм про те, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу під час пологів і неонатальні послуги.

Серед інших функцій – пам’ятки, які допоможуть захистити права на безоплатні медичні послуги, перелік «червоних прапорців» – симптомів, які вказують на необхідність терміново звернутися до лікаря, поради, як зібратися в пологовий будинок, тощо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.