Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОголосили переможниць премії Women in Arts. The Resistance 2024

Премією відзначають здобутки жінок у сфері культури і їхній внесок у наближення перемоги

6 березня оголосили переможниць премії Women in Arts. The Resistance 2024. Ювілейна церемонія відбулася під гаслом «Допоки не скінчиться буря». 

 Премією відзначають здобутки жінок у сфері культури й мистецтва і їхній внесок у наближення перемоги. Також премія вшановує памʼять мисткинь, які загинули внаслідок російської агресії.

 ПЕРЕМОЖНИЦЯМИ В СЕМИ КАТЕГОРІЯХ СТАЛИ:

  •   Жінки у візуальному мистецтві: Катерина Бучацька.
  •   Жінки в музиці: Jamala.
  •   Жінки в перформативному мистецтві: Оксана Дмітрієва.
  •   Жінки в літературі: Ярина Чорногуз.
  •   Жінки в кіно: Аліса Коваленко.
  •   Жінки в культурному менеджменті: Ольга Гончар.
  •   Жінки в культурній журналістиці, критиці й дослідженнях: Катерина Яковленко.
  •  Особлива відзнака: Катерина Приймак. 

 ПРО ПРЕМІЮ

Лауреаток премії Women In Arts визначають профільні експерти й експертки. Головні вимоги до кандидаток: професійні досягнення, репутація, інноваційність і національне чи міжнародне визнання. Оцінювання здійснює експертна рада й журі, до складу яких входять фахівці у сфері культури й мистецтва, представники державного сектору й незалежних інституцій. З повним списком експертної ради й журі можна ознайомитися за посиланням.

З 2023 року також оновилися критерії відбору лауреатів. Організатори додали до переліку внесок у перемогу, що враховує діяльність у військовій, волонтерській, культурній чи будь-якій іншій сфері, яка безпосередньо наближає перемогу України.

Women in Arts – це незалежна премія, яку у 2019 році заснували Український інститут й ООН Жінки в Україні в межах руху солідарності за гендерну рівність HeForShe. Мета премії – привертати увагу до досягнень мисткинь і популяризувати українську культуру в країні й світі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.