Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСпівробітники Європарламенту повідомили про психологічний тиск

Психологічні цькування, сексуальні домагання й фізичні напади

Співробітники Європейського парламенту стверджують, що стикнулися з психологічним цькуванням, сексуальними домаганнями й навіть фізичними нападами. Про це свідчить анонімне опитування, проведене MeTooEP й опублікуване Politico.  

З червня по серпень 2023 року опитали 1 135 осіб про їхній досвід харасменту на робочому місці. Майже половина опитаних (49,6%) заявили, що зазнали психологічних цькувань на роботі, 15,5% заявили, що зазнали сексуальних домагань, а 8,1% стикнулися з фізичними нападками. Також зʼясувалося, що 42,4% респондентів були свідками певної форми харасменту на робочому місці.

 Серед причин, чому співробітники не повідомляли про цькування, респонденти  назвали брак довіри, авторитетність кривдника, страх перед наслідками. 

 Ті, хто порушував це питання в парламенті, найчастіше повідомляли, що не було вжито жодних заходів, що їхні заяви не сприймалися серйозно або вони зазнавали тиску з боку керівників. Наприклад, їх переводили на іншу роботу, а декого заохочували взагалі покинути парламент.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.