Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБританський музей порадив жінкам вдавати розгубленість на виставці, щоб привабити чоловіка

Це викликало обурення

Британський музей у Лондоні порадив жінкам вдавати розгубленість на експозиції про Римську імперію, щоб привабити чоловіків. Це викликало обурення, пише The Art News. 

 У своєму TikTok музей опублікував відео з анонсом виставки, у якому йшлося: «Дівчата, якщо ви самотні й шукаєте чоловіка, це ваш знак, щоб піти на нову виставку Британського музею «Життя в римській армії», то походіть навколо з розгубленим виглядом. Не дякуйте». 

 За задумом інституції, до дівчини має підійти чоловік і пояснити, що зображено на виставці. Це відсиланням до тренду 2023 року, коли жінки запитували своїх партнерів і знайомих чоловіків про те, як часто вони думають про Римську імперію. 

 В описі до відео музей також написав: «Come for the Romans, stay for some romance», – що перекладається як «Приходь на римлян, залишайся для романтики». Наразі відео видалили. 

 У соціальних мережах розкритикували цей допис. Наприклад, професорка музики й історії культури Оксфордського університету Брукса Александра Вілсон назвала це відео «як хибний маркетинговий підхід». 

 Інституція перепросила за інцидент і пояснила, що таким способом намагалася висміяти мейнсплейнінг. 

 «Ми можемо запевнити, що не пропонуємо жінкам насправді шукати пару або прикидатися дурними», — пояснив музей. 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.