Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Харкові розпочалася Всеукраїнська акція про перейменування вулиць на честь жінок

Акція приурочена до 140-річчя українського жіночого руху

У Харкові розпочалася Всеукраїнська акція «Мапі України – жіночі імена», щоб увічнити видатних жінок у топонімах країни.

Цю акцію ініціювали коаліція громадських в державних організацій «Харківщина – 1325». Акція приурочена до 140-річчя українського жіночого руху, тому організатори прагнуть перейменувати близько 140 топонімів в Україні на честь видатних жінок.

«До повномасштабного вторгнення в Україні лише 6% іменних вулиць були названі на честь жінок. Ми наразі проаналізували вулиці в Харкові – із 1460 знайшли 16 вулиць і провулків, які названі на честь жінок. Наприклад, 26 січня цього року було перейменовано 64 вулиці. І серед них лише один топонім був перейменований на честь жінки», – розповіла віцеголова ГО «Центр гендерної культури», координаторка діяльності коаліції «Харківщина – 1325» Тетяна Чернецька.

У Харкові акція триватиме сьогодні, 7 березня, з 11:00 до 17:00 на станціях метро «Історичний музей» і «Пушкінська», а також у ТРЦ «Французький бульвар». Там усі охочі зможуть дізнатися про видатних мешканок міста, а потім взяти участь у символічному голосуванні за жінок, яких організатори пропонують увічнити в топоніміці.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.