Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ірландії провалили голосування за вилучення з конституції сексистських висловлювань

Уряд країни закликав голосувати за зміни

В Ірландії до Міжнародного жіночого дня 8 березня провели референдуми щодо внесення змін до конституції про роль жінок у суспільстві й розширення поняття сім’ї. Вони повністю провалилися, пише видання Irish Times.

Нинішній захист, який надається родинам згідно з конституцією, поширюється лише на одружені пари. А запропоновані поправки мали розширити це право й на інші форми довготривалих стосунків. Зокрема, хотіли визнавати неповні родини або родини, у яких опікунами є бабусі чи дідусі.

Проти цієї зміни проголосували близько 67% людей, які взяли участь у референдумі.

На іншому референдумі вирішували, чи вилучити з конституції формулювання, яке «визначає місце жінки». Нині воно звучить так: «Держава визнає, що своїм життям в сімʼї жінка надає державі підтримку, без якої не може бути досягнуто загального блага».

Натомість пропонували інше формулювання: «Держава визнає, що піклування членів родини одне про одного з огляду на зв’язки, які існують між ними, надає суспільству підтримку, без якої не може бути досягнуте загальне благо, і прагне підтримувати таке піклування».

Майже 74% ірландців не підтримали такі зміни до конституції.

Уряд Ірландії закликав голосувати за обидві поправки. Премʼєр-міністр Лео Варадкар говорив, що голосування дасть змогу вилучити з конституції «дуже старомодні, дуже сексистські формулювання про жінок».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.