Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіжнародний кримінальний суд очолила японка Томоко Акане. Вона видала ордер на арешт путіна

У росії її оголосили в розшук

Новою очільницею Міжнародного кримінального суду в Гаазі стала японська суддя Томоко Акане. Саме вона видала ордер на арешт президента рф володимира путіна. Про це йдеться в заяві Міжнародного кримінального суду.

Віцепрезидентами голови МКС обрали Росаріо Сальваторе Айталу й Рейне Алапіні-Гансу.

Томоко Акане прокоментувала своє призначення: «Я зосереджуся на сприянні діалогу між органами Суду, представниками захисту й потерпілих, а також на зміцненні діалогу з державами-учасницями й державами, які ще не ратифікували Римський статут. Я також ставитиму в пріоритет безпеку й добробут персоналу Суду».

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Томоко Акане видала ордер на арешт президента рф володимира путіна й російської уповноваженої у справах дітей марії львової-бєлової. Їх підозрюють у незаконному переміщенні й депортації населення, зокрема дітей, з окупованих територій України до росії. 

20 березня Слідчий комітет рф порушив кримінальну справу щодо суддів і прокурорів МКС, які видали ордер на арешт путіна. А 20 липня 2023 року Міністерство внутрішніх справ росії оголосило Томоко Акане в розшук.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.