Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФутболіст Джош Кавалло, який став першим відкритим геєм у вищому дивізіоні, повідомив про заручини

Він зробив пропозицію своєму партнеру Лейтону Морреллу

Австралійський професійний футболіст Джош Кавалло заручився зі своїм партнером Лейтоном Морреллом. Він зробив пропозицію на полі домашнього стадіону Adelaide United.

Кавалло зробив камінг-аут у 2021 році й став першим відкритим геєм, який грав у професійний футбол вищої ліги. 

У публікації в Instagram подякував своєму футбольному клубу за підтримку з моменту камінг-ауту й подальшу адвокацію прав ЛГБТК+.

«Ваша нескінченна підтримка так багато значить для мене. Ви створили для мене безпечний простір у футболі, про який я навіть уві сні не міг мріяти, і заохотили мене жити справжнім життям кожен день. Мені здалося правильним розділити цей особливий момент на полі, де все почалося», – написав футболіст.

Тренер Adelaide United Карл Веарт прокоментував заручини: «У Джоша були важкі часи, тож приємно бачити, що в нього зʼявилося трохи радості в житті. Ми завжди бажаємо йому найкращого».

З моменту свого камінг-ауту Кавалло неодноразово зазнавав дискримінації. Він розповідав про страх за свою безпеку під час чемпіонату світу з футболу, який відбувався в Катарі у 2022 році. Також Кавалло зазнав гомофобних образ з боку команди «Мельбурн Вікторі». Крім того, Adelaide United розслідували погрози вбивством, які отримував Кавалло.

Торік футболіст звернувся до людей, які писали йому образи й погрози через його сексуальну орієнтацію:

«Я дуже пишаюся тим, наскільки мій футбольний клуб і ЛГБТКІА+ спільнота стали видимими у світі футболу, але ми повинні памʼятати, що попереду багато роботи. Ми у 2023 році, і така поведінка може бути більш шкідливою, ніж ви думаєте. Минуло два роки з моменту мого камінг-ауту, і я щодня стикаюся з нагадуваннями про те, що люди бажають мені смерті. Усім вам я хочу сказати: «Будьте кращими».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.