Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Ще один рік без партнерств». Інна Совсун розповіла про стан законопроєкту про цивільні партнерства

За рік він отримав схвалення від чотирьох комітетів Верховної Ради

Депутатка Інна Совсун, авторка законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств», розповіла, що розгляд документу «завис». За рік він отримав схвалення від чотирьох комітетів Верховної Ради.

«Мені шкода, якщо комусь у парламенті здається, що військові мають вагон часу, і з партнерствами можна зачекати. Та частина ЛГБТ-військових може просто не дожити до того дня, коли зможе узаконити стосунки з коханою людиною. Це вже відбувається», – написала Совсун на своїй сторінці у Facebook.

Вона підкреслила, що в законопроєкті №9103 «немає нічого екстраординарного й екзотичного». Він має на меті допомогти одностатевим парам визначити взаємні права й обовʼязки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

«Ще рік ЛГБТ люди в Україні, військові й цивільні, не мають рівних прав з гетероceкcyaльними українцями й українками. Ми згаяли #ЩеОдинРікБезПартнерств», – зауважила депутатка.

Законопроєкт №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» зареєстрували 13 березня 2023 року. Нині його підтримали комітет з питань євроінтеграції, комітет молоді та спорту, комітет соціальної політики і захисту прав ветеранів і комітет з питань цифрової трансформації.

Фото: t.me/sovsun_notes, Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.