Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрацівницям служби охорони здоров’я Англії дали право брати додаткову відпустку в разі викидня

Їхні партнери також зможуть брати відпустку, щоб підтримати їх

Національна служба охорони здоровʼя Англії (NHS England) повідомила, що працівниці служби, у яких стався викидень упродовж перших 24 тижнів вагітності, можуть узяти додаткову 10-денну оплачувану відпустку. Їхні партнери також зможуть узяти відпустку на п’ять днів, щоб допомогти їм оговтатися від утрати. Про це пише BBC.

Торік таку політику ухвалив фонд Humber Teaching NHS Foundation Trust, а тепер вона впроваджується на національному рівні. Представниця NHS у Вельсі повідомила, що розглядає можливість запровадження цієї схеми для своїх працівниць.

Британські працівниці, у яких стався викидень на терміні до 24 тижнів, не мають законного права на декретну відпустку або відпустку з огляду на втрату дитини. Хоча деякі великі компанії пропонують такі відпустки. Дехто може скористатися лікарняним або відпусткою за власним бажанням, але на розсуд роботодавця.

Запровадження для персоналу NHS оплачуваної відпустки після викидня вперше випробували в Бірмінгемському жіночому й дитячому трасті 2021 року. Опитування персоналу показало, що завдяки такій політиці співробітниці/ки вдвічі частіше залишаються зі своїм роботодавцем.

Нова політика NHS Англії щодо вагітності й утрати дитини також вимагатиме від фондів надавати працівницям оплачувані вихідні для відвідування лікарів. А працівниці, які повертаються на роботу після викидня, отримають спеціалізовану підтримку від NHS або благодійних організацій, що займаються питаннями втрати дітей.

За даними служби охорони здоров’я, кожна четверта вагітність у Великій Британії закінчується викиднем. Трохи менше чверті працівниць, які пережили вагітність або втрату дитини, звільнилися з роботи через погану реакцію компанії.

«Втрата дитини – це надзвичайно травматичний досвід, з яким щороку стикаються сотні співробітників Національної служби охорони здоров’я, і це правильно, що до них ставляться з особливою увагою та співчуттям, коли вони переживають такий сумний досвід», – сказала керівниця відділу кадрів, навчання й виховання, докторка Навіна Еванс.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.