Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДиректор престижного французького університету звільнився після звинувачень у домашньому насильстві

Він і його партнерка, які звинуватили одне одного в домашньому насильстві, постануть перед судом

Директор престижного французького університету Sciences Po (Інститут політичних досліджень) Матіас Вішерат оголосив про свою відставку після того, як його судили за звинуваченнями в домашньому насильстві. Про це пише Politico.

У листі до колег і студентів Вішерат написав, що для нього важлива не стільки його особистість, скільки навчальний заклад. Ексдиректор зазначив, що і він, і його партнерка, які звинуватили одне одного в домашньому насильстві, постануть перед судом.

Вішерат заперечує звинувачення проти себе.

Найближчим часом у Sciences Po призначать нову тимчасову адміністрацію. Протягом шести місяців створять спеціальний комітет, який керуватиме процесом заміни. Формальний вибір нового керівництва має бути підтверджений указом, підписаним президентом Франції Емманюелем Макроном.

Вішерат звільнявся з посади директора ще в грудні минулого року, але в січні 2024-го повернувся, попри спротив частини студентства.

Поліція затримала Вішерата і його партнерку Аніссу Боннефонт у грудні після того, як вони звинуватили одне одного в домашньому насильстві. Жінка звинуватила Вішерата в тому, що він штовхнув її на землю, а він звинуватив її в тому, що вона дала йому ляпаса. Офіційної скарги ніхто з них не подавав.

Інститут політичних досліджень, або Sciences Po – один із найпрестижніших вищих навчальних закладів Франції і світу. Серед випускників університету – чотири французькі президенти, зокрема й Емманюель Макрон, а також модельєр Крістіан Діор, письменник Марсель Пруст, відомі бізнесмени й високопоставлені державні службовці з Франції й інших країн світу.

Фото: Cedric JACQUOT

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.