Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Японії заборону одностатевих шлюбів знову визнали неконституційною

Активісти закликають уряд до дій

Суди в Токіо й Саппоро визнали чинну в країні заборону одностатевих шлюбів неконституційною. Вона порушує права громадян. Про це пише BBC.

У рішенні суду Саппоро зазначається: «дуже очікувано», що парламент колись «інституціоналізує відповідний закон про одностатеві шлюби».

«Життя відповідно до своєї гендерної ідентичності й сексуальної орієнтації є невідʼємним правом, що ґрунтується на важливих інтересах людини», – наголосили в суді.

Активісти країни підтримали рішення судів, але зауважили, що для легалізації одностатевих шлюбів потрібні заходи від законодавців.

Японія – єдина країна G7, яка не визнає одностатеві пари й не пропонує їм чіткого правового захисту. Хоча кілька муніципалітетів і префектур у Японії видають свідоцтва про одностатеве партнерство, які надають певні пільги, вони не пропонують рівного юридичного визнання.

Останніми роками на уряд премʼєр-міністра Фуміо Кісіди дедалі більше тиснуть через питання запровадження одностатевих шлюбів. Опитування показують, що такі союзи підтримують до 70% японців. Але уряд Японії не оприлюднював жодних планів щодо зміни чи перегляду шлюбного законодавства.

У 2021 році суд Саппоро вже визнавав заборону одностатевих шлюбів неконституційною.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.