Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Англії заборонили призначати блокатори статевого дозрівання дітям з гендерною дисфорією

Це рішення обурило ЛГБТК+ спільноту

Національна служба охорони здоров’я Англії (NHS) заборонила призначати блокатори статевого дозрівання дітям і юнакам із гендерною дисфорією, або гендерною невідповідністю. Про це пише CNN.

У NHS заявили, що пішли на таке рішення після «ретельного розгляду» перевірки доказів, замовленої ще у 2020 році, на користь блокаторів статевого дозрівання. Служба зазначає, що «немає достатньо доказів на підтримку безпеки або клінічної ефективності» гормонів, які пригнічують статеве дозрівання.

Блокатори статевого дозрівання тепер будуть доступні для молодих людей лише в межах клінічних досліджень і в деяких приватних клініках. У NHS повідомили, що нині ці препарати вживають близько 100 молодих людей по всій Англії, і вони зможуть продовжити терапію.

Згідно з клінічною політикою англійської служби охорони здоров'я, терапія молодих людей із гендерною дисфорією, або гендерною невідповідністю, «має зосереджуватися на психосоціальній і психологічній підтримці». А прийом блокаторів статевого дозрівання, гормонів і хірургічне втручання можуть бути доступними в дорослому віці.

Рішення NHS підтримали деякі британські політики, серед яких міністерка охорони здоровʼя Вікторія Аткінс і політикиня Марія Колфілд. 

Чому ЛГБТК+ спільнота критикує нові правила

Нововведення англійської служби охорони здоровʼя широко засудили серед ЛГБТК+ спільноти. Активісти кажуть, що гендернопідтверджувальна терапія молодих людей в Англії останніми роками опинилася під юридичним і політичним тиском, оскільки у країні розповсюджується риторика проти трансгендерних людей.

Правозахисна ЛГБТ-організація Stonewall була серед тих, хто розкритикували заяву NHS. 

«Усі трансгендерні молоді люди заслуговують на доступ до високоякісної й своєчасної медичної допомоги. Для деяких важливою частиною цієї допомоги є блокатори, які затримують початок статевого дозрівання, призначені експертами-ендокринологами. Завдяки цьому молоді люди мають додатковий час, щоб оцінити свої наступні кроки», – наголосили в Stonewall.

Благодійна організація Mermaids заявила, що заява англійської служби «глибоко розчаровує і є подальшим обмеженням підтримки, яку отримують молоді люди через NHS».

Гендернопідтверджувальна терапія – це мультидисциплінарний підхід доказової медицини, покликаний допомогти людині перейти від її вродженої статі до тієї, з якою вона себе ідентифікує.

Блокування статевого дозрівання – терапія, що не потребує хірургічного втручання, і її можна припинити. Лікарі вводять сполуку або використовують імплантат, який імітує дію гонадотропін-рилізинг-гормону, який виділяється в мозку й стимулює статеве дозрівання. Сполука робить гіпофіз менш чутливим до цього гормону й у такий спосіб призупиняє статеве дозрівання. Воно відновлюється одразу після припинення терапії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.