Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Були з позицією, що ЛГБТ – це зло». У Києві невідомі скоїли гомофобний напад на хлопця

Поліцейські «не наважилися затримати нападників», бо ті переважали їх за кількістю

ЛГБТ-центр «Наш світ» повідомив, що 8 березня в Києві невідомі скоїли гомофобний напад на хлопця.

Інцидент трапився в одному зі столичних парків. За словами постраждалого, він був із друзями, коли до них підійшов хлопець з іншої компанії з питанням: «Ти підтримуєш п*дарів?»

«На мою відповідь, що «мені не цікаво, чим займаються інші люди, кожен вирішує сам», я отримав удар у голову від цієї людини. Потім він продовжив мене бити, повалив з ніг. До нас наблизилися інші хлопці з тієї компанії. Моя подруга почала знімати на телефон те, що відбувається, і викликала поліцію», – розповів потерпілий хлопець.

За його словами, потім компанія невідомих почала чіплятися до інших перехожих із тим самим питанням, а також напала на іншого хлопця.

«Я впевнений, що це було певне угруповання, бо вони всі були з конкретною позицією, що ЛГБТ – це зло. А десь за пів години до того, як до нас підійшли, [хлопці] кидали «зіги» з криками «зіг хайль», – додав потерпілий.

Зазначають, що поліцейські прибули за викликом, але «не наважилися затримати нападників», бо ті переважали їх за кількістю. Потерпілий подав заяву про злочин до поліції, вказавши на мотив нападу за ознаками СОГІ – сексуальної орієнтації й гендерної ідентичності. За повідомленнями центру «Наш світ», справу досі не відкрили.

Центр заклиакає Головне управління Національної поліції України у місті Києві провести неупереджене розслідування з урахуванням вірогідного мотиву нетерпимості за ознаками СОГІ. Також вони спільно з постраждалим звернулися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням узяти цю справу під особистий контроль.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.