Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 230 мільйонів жінок і дівчат піддалися каліченню статевих органів – ЮНІСЕФ

Це на 30 мільйонів (15%) більше, ніж було у 2016 році

Понад 230 мільйонів дівчат і жінок, які живуть сьогодні, зазнали каліцтва жіночих статевих органів. Це на 30 мільйонів (15%) більше, ніж було у 2016 році. Такі дані зібрали в ЮНІСЕФ.

Прогрес у боротьбі з жіночим обрізанням залишається повільними й «катастрофічно» відстає від темпів досягнення Цілей сталого розвитку. Вони передбачають припинення цієї практики до 2030 року. За даними агентства, для досягнення мети темпи скорочення процедури жіночого обрізання в усьому світі повинні бути у 27 разів вищими, ніж є зараз.

ЮНІСЕФ визначає калічення жіночих геніталій як «часткове або повне видалення жіночих зовнішніх статевих органів або інше пошкодження жіночих статевих органів із не медичних причин». В організації це вважають порушенням прав людини. 

«Каліцтво жіночих статевих органів завдає шкоди організму, впливає на майбутнє жінок і дівчат, а також ставить під загрозу їхнє життя. Ми також спостерігаємо тривожну тенденцію, що дедалі більше дівчаток піддаються цій практиці в молодшому віці, багато з них ще до свого пʼятого дня народження. Це ще більше скорочує час для втручання. Ми повинні посилити зусилля, щоб покласти край цій шкідливій практиці», – наголосила виконавча директора ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

Щоб боротися з жіночими обрізаннями, ЮНІСЕФ закликає громади й лідерів в усьому світі активніше долучатися до подолання гендерної дискримінації й нерівності, інвестувати в послуги для дівчат, надавати пріоритет правам дівчат у законах і політиці, а також краще відстежувати поширеність жіночого обрізання. 

У ЮНІСЕФ наголошують, що прогрес можливий, а мета досі досяжна. Половина прогресу в боротьбі з каліцтвами жіночих статевих органів, досягнутого за останні 30 років, припадає лише на останнє десятиліття. Також дедалі більше держав засуджують цю практику.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.