Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Харкові зіпсували стінопис на честь української військової Яни Червоної. Що відомо

Стінописом хотіли привернути увагу до ідеї перейменування вулиці Новгородської на честь Яни Червоної

Феміністична організація ГО «ХЖО Сфера» повідомила, що в Харкові спаплюжили стінопис на честь Яни Червоної («Відьми») – громадської діячки й військовослужбовиці, яка загинула 2 квітня 2019 року внаслідок російського обстрілу бойових позицій.

Як зазначили в організації, до Міжнародного дня боротьби за права жінок вони замовили стінопис в української мисткині. Так хотіли привернути увагу до ініціативи перейменування вулиці Новгородської на честь Яни Червоної. А вже 15 березня група невідомих зіпсувала стінопис, обливши його червоною фарбою й закидавши яйцями. 

«Зважаючи на акти вандалізму й наруги над стінописами й муралами, ми вбачаємо що механізми запобігання й покарання вандалів не працюють. Саме тому важлива соціальна увага й позиція громади щодо подібних випадків», – зазначили у «Сфері».

В організації повідомили, що відновлять стінопис. А також закликали поліцію звернути увагу на цей та інші випадки наруги над стінописами й муралами на честь героїнь і героїв України.

Яна Червона («Відьма») – українська громадська й військова діячка, харків’янка, волонтерка, кулеметниця 46-го окремого батальйону спеціального призначення «Донбас-Україна» ЗСУ. Загинула 2 квітня 2019 року внаслідок російського обстрілу бойових позицій.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.