Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМера Нью-Йорка звинуватили в сексуальному насильстві

Колишня працівниця заявила, що чоловік вимагав сексуальних послуг в обмін на допомогу з роботою

Колишня працівниця мерії Нью-Йорка подала позов до суду проти мера Еріка Адамса, звинувативши його в сексуальному насильстві. Це нібито трапилося 1993 року, коли вони разом працювали в муніципальному бюро транспортної поліції. Про це пише Reuters.

У 26-сторінковому цивільному позові, поданому до суду штату Нью-Йорк на Мангеттені, Лорна Біч-Матура стверджує, що Адамс запропонував підвезти її додому й заодно поговорити про її кар’єрні проблеми. Зазначається, що жінка довіряла Адамсу й звернулася до нього по допомогу через те, що він на той час був офіцером поліції й лідером Асоціації захисників поліції Нью-Йорка – групи, яка виступає за рівність і справедливе ставлення до чорношкірих співробітників.

Згідно з позовом, Адамс погодився допомогти Біч-Матурі отримати підвищення й запропонував відвезти її додому одного вечора, щоб обговорити це питання. Але натомість він нібито відвіз її до затемненої ділянки й вимагав сексуальних послуг в обмін на свою допомогу.

Біч-Матура заявила, що напад стався на тлі багаторічних сексуальних домагань, дискримінації й неодноразових відмов у просуванні по службі, з якими вона зіткнулася, працюючи адміністративним помічником у міському транспортному управлінні, яке зараз є частиною Департаменту поліції Нью-Йорка.

За словами Біч-Матури, Адамс також повпливав на її подальше переведення в інший відділ, де вона втратила стаж і була змушена звільнитися під час скорочення штату.

Ерік Адамс заперечив усі звинувачення.

Позов був поданий відповідно до нью-йоркського закону про повнолітніх постраждалих, який дозволяє подавати позови про сексуальне насильство, що сталося давно, навіть якщо термін давності закінчився.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.