Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФінляндію вже сьомий рік поспіль визнають найщасливішою країною світу

А Україна зайняла 105 місце

Щорічний звіт World Happiness Report уже сьомий рік поспіль визнав Фінляндію найщасливішою країною світу. А Данія, Ісландія й Швеція зберігають свої місця в першій десятці. Про це пише «Європейська правда».

У World Happiness Report зазначають, що в цих країнах тісний звʼязок із природою й здоровий баланс між роботою й особистим життям. Це сприяє лідерству у світових рейтингах щастя.

Водночас зростання відчуття нещастя, особливо серед молоді, призвело до того, що інші західні країни опустилися в рейтингу. 

США й Німеччина вперше з часу публікації першого звіту понад десять років тому випали з першої двадцятки. А Україна зайняла 105 місце.

Коста-Ріка й Кувейт опинилися на 12 й 13 місцях відповідно. Сербія, Болгарія й Латвія повідомили про найбільше зростання рівня щастя. Афганістан перебуває на останньому місці.

Звіт ґрунтується на даних глобального опитування людей у понад 140 країнах світу. Країни ранжуються за рівнем щастя на основі їхніх середніх оцінок життя за три попередні роки, у цьому випадку – з 2021 по 2023 рік. До уваги беруть фактори, як-от: ВВП на душу населення, соціальна підтримка, тривалість здорового життя, свобода, щедрість і корупція.

Оприлюднення звіту збігається з Міжнародним днем щастя, який відзначають 20 березня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.