Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Грузії пропонують схвалити закон про захист від «ЛГБТ-пропаганди»

Опозиція назвала документ «черговим російським законопроєктом»

«Грузинська мрія», керівна партія Грузії, може наступного тижня внести до парламенту законопроєкт, спрямований проти «ЛГБТ-пропаганди». Про це повідомив лідер парламентської більшості Мамука Мдінарадзе. 

29 лютого партія влади «Грузинська мрія» виступила з новою законодавчою ініціативою: вирішила «захистити суспільство від псевдоліберальної ідеології» й запобігти розповсюдженню «ЛГБТ-пропаганди», пише «Європейська правда» з посиланням на видання SOVA.

Мамука Мдінарадзе зазначив, що проєкт зареєструють у парламенті наступного тижня.

«Ми чекали два тижні, ніхто не сказав про це ні слова, а якщо хтось щось і сказав, практично став на бік ЛГБТ-пропаганди. Вони не можуть розділити права й пропаганду. Законопроєкт буде готовий до кінця тижня, після цього ми його ініціюємо, зареєструємо максимум у перший день наступного тижня», – сказав Мдінарадзе.

Опозиція назвала документ «черговим російським законопроєктом» і відвертою антизахідною риторикою чинної влади.

Грузія – кандидат на вступ до Європейського Союзу. Ухвалення відповідного законопроєкту може спричинити проблеми у відносинах Тбілісі й Брюсселя.

У минулому в Грузії зривали ЛГБТ-заходи, і дипломати ЄС у країні заявляли, що це «кинуло тінь» на відносини ЄС і Грузії й загалом образ Грузії як країни, де поважають базові права людини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.