Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДослідження: молодь почувається менш щасливою, ніж старші покоління

І схильна раніше стикатися зі станом, подібним до кризи середнього віку

Молоді люди почуваються менш щасливими, ніж старші покоління, і схильні раніше стикатися зі станом, подібним до кризи середнього віку. Про це свідчать глобальні дослідження, пише The Guardian.

Згідно з дослідженнями, із 2005-го люди віком 15–24 років вважалися щасливішими за старше покоління в США. Але ця тенденція різко змінилася у 2017 році. Схожа ситуація спостерігається й у Західній Європі.

Британці віком до 30 років посідають 32 місце в рейтингу зі 143 держав, поступаючись країнам, як-от: Молдова, Косово й Сальвадор – які мають один із найвищих у світі показників убивств. Натомість британці старше 60 років потрапили до двадцятки найщасливіших людей старшого покоління у світі.

США опустилися на вісім сходинок у загальному рейтингу щастя, до 23 місця. Утім, коли таке дослідження проводили лише серед людей молодше 30 років, то Штати посіли 62 місце, поступившись Гватемалі, Саудівській Аравії й Болгарії. Якщо враховувати лише думки людей віком від 60 років, то США були б десятою найщасливішою нацією світу.

Звіт не розкриває причини таких змін. Найімовірніше, вони відбуваються на тлі надмірного використання соцмереж, невпевненості в майбутньому, житлової кризи, глобальної нестабільності, страхів щодо війни, змін клімату тощо.

На думку генерального хірурга США Вівека Мурті, одна з причин такого стану – соцмережі. За його словами, дозволити дітям користуватися соцмережами це те саме, що давати ліки, безпечність котрих не доведена.

Директор Центру дослідження добробуту в Оксфорді професор Ян-Еммануель Де Неве сказав, що спостерігається «бентежне падіння показників щастя серед молоді, особливо в Північній Америці й Західній Європі».

«Думка про те, що в деяких частинах світу діти вже переживають стан, подібний до кризи середнього віку, вимагає негайних дій», – сказав він.

Мурті назвав такі показники «тривожними дзвіночками» й сказав, що досі чекає на дані, які могли б довести, що соцмережі безпечні для дітей і підлітків. Він закликав до міжнародних дій для покращення соціальних звʼязків молоді в реальному житті.

Нагадаємо, Фінляндію всьоме поспіль назвали найщасливішою країною.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.