Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРада підтримала законопроєкт, який додає до обов’язків військових норму про недопущення сексизму

Тепер його має підписати президент

Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроєкт №10313 про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення прав військовослужбовців і поліціянтів на соціальний захист. Про це пише ZMINA.

Серед іншого документ передбачає можливість отримувати одноразову відпустку в разі народження дитини зі збереженням грошового забезпечення в повному розмірі. А також він містить норми, що стосуються недопущення порушень, пов’язаних із дискримінацією за ознакою статі чи сексуальними домаганнями. 

Так, у розділ щодо загальних обов’язків військових у Статуті внутрішньої служби Збройних сил України додали згадку про сексуальні домагання й дискримінацію за ознакою статі. 

«Поважати бойові й військові традиції, допомагати іншим військовослужбовцям, що перебувають у небезпеці, стримувати їх від вчинення протиправних дій, поважати честь і гідність кожної людини, не допускати порушень, пов’язаних з дискримінацією за ознакою статі чи сексуальними домаганнями», – ітиметься в абзаці восьмому статті 11 Закону України «Про Статут внутрішньої служби Збройних сил України».

Передбачили також, щоб службове розслідування, пов’язане з дискримінацією за ознакою статі й сексуальним домаганням, проводила спеціальна комісія. До її складу мають увійти представники обох статей у рівному співвідношенні. 

Тепер ухвалений документ має підписати президент Володимир Зеленський.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.