Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКористувачки соцмережі Х найчастіше стикаються з жорстоким поводженням – дослідження

Опитані розповіли, що на них нападали через їхню стать й особисті погляди

Згідно з новим дослідженням Відкритого університету (Open University), жінки й дівчата частіше стикаються з жорстоким поводженням і погрозами в соцмережі Х, якщо порівнювати з іншими соціальними платформами. Про це пише The Independent.

У межах дослідження опитали понад сім тисяч жінок. Загалом, 82% інцидентів насильства, які з ними трапилися, були повʼязані з текстовими погрозами або письмовими образами. 33% випадків були із залученням зображень, а ще 45% випадків – із залученням світлин відверто сексуального характеру. 

Опитані розповіли, що на них нападали через їхню стать, гендерну ідентичність й особисті погляди. Користувачки повідомили, що також стикалися з погрозами й мізогінією у Facebook. Водночас цькування й переслідування з більшою ймовірністю переходили в офлайн для користувачок Snapchat, а найменше – для користувачок Х.

Дослідники стверджують, що молоді жінки, особливо віком до 25 років, несуть на собі основний тягар зловживань. Зокрема, кожна четверта жінка в Англії у віці від 16 до 34 років зазнала насильства в інтернеті. Для квір-жінок цей показник зріс до однієї з трьох.

69% жінок, які зазнали насильства в інтернеті в Англії, повідомили про це насамперед у соцмережі, де це сталося. Лише 9% жінок звернулися в поліцію, оскільки багато жінок не довіряють правоохоронцям.

Одна з учасниць опитування сказала: «Востаннє, коли я зверталася до поліції, вони ввічливо попросили мого переслідувача більше мені не дзвонити. Принаймні, так вони сказали. Чесно кажучи, це його не зупинило».

Інша опитана зауважила, що «межа між насильством в інтернеті розмита», тому здається, що онлайн-злочини це «просто частина життя».

А один чоловік, який узяв участь в опитуванні щодо поглядів чоловіків на насильство над жінками в інтернеті, сказав, що не повідомляв про деякі випадки насильства, які бачив.

«Це стало настільки поширеним явищем, що я проходжу повз онлайн-коментарі або публікації, щоб не звертати на них уваги», – пояснив він.

У Meta й Snapchat відреагували на такі дані, заявивши, що мають інструменти для запобігання насильства над жінками в інтернеті, а також вживають заходів для боротьби зі шкідливим контентом.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.