Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше жінка подолала один із найскладніших ультрамарафонів у світі

Забіг на 160 кілометрів із постійними сходженнями й спусками

40-річна бігунка з Шотландії Жасмін Періс стала першою жінкою, яка подолала Barkley Marathons – один із найскладніших марафонів у світі. Про це пише The New York Times.

Марафон проводять у національному парку Фрозен, штат Теннессі. Це забіг на 160 кілометрів із постійними сходженнями й спусками. Часовий ліміт – 60 годин. Жасмін Періс здолала марафон за 59:58:21.

«Останні хвилини були настільки напруженими… Кожна клітина мого тіла кричала, щоб я зупинилася… Якщо я чогось і навчилася в Barkley Marathons, так це того, що ви ніколи не дізнаєтеся, на що здатні, поки не спробуєте», – прокоментувала Періс.

Вона також брала участь у забігу в 2022 і 2023 роках. Періс стала першою жінкою, яка дійшла до четвертого кола з 2001 року. 

У 2019 році Періс також стала першою жінкою, яка виграла Montane Spine Race – 268-мильний ультрамарафон у Великій Британії. Вона побила попередній рекорд дистанції на 12 годин, попри те, що зупинялася на контрольних пунктах, щоб зцідити грудне молоко для своєї новонародженої дитини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.