Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШведські аптеки ввели обмеження на продаж підліткам антивікової косметики

Експерти побоюються, що таке захоплення може мати згубний фізичний вплив на шкіру підлітків

Провідна мережа шведських аптек Apotek Hjärtat більше не продаватиме підліткам до 15 років антивікову косметику без згоди батьків чи рекомендацій лікарів. Про це пише The Guardian.

Таке рішення ухвалили на тлі повідомлень про те, що підлітки у Швеції через вплив соцмереж почали активніше доглядати за шкірою. Тому виникають занепокоєння, що діти використовуватимуть косметичні засоби, які їм не підходять і можуть мати негативний вплив. Одна мережа салонів краси повідомила шведському телеканалу SVT, що 20–40% її клієнтів – це діти віком до 13 років.

Головна фармацевтка Apotek Hjärtat Анніка Сведберг наголосила: «Використання засобів догляду за шкірою, які, наприклад, спрямовані на зменшення зморшок й отримання більш рівного тону шкіри, не є тим, що потрібно дитині. У випадках, коли в дитини є шкірні захворювання, певні продукти можуть сприяти погіршенню або реактивації симптомів».

Вона додала, що вікові обмеження на продаж косметичних засобів мають спонукати батьків поговорити зі своїми дітьми про здоровий догляд за шкірою, який базуватиметься «на потребах, а не на ідеалах».

Окремі свідчення вказують на те, що дедалі більше дітей по всій Європі користуються антивіковими засобами для догляду за шкірою, щоб надати їй більш «молодого» вигляду. На таку поведінку впливає, зокрема, контент, який вони переглядають у соцмережах. Експерти побоюються, що таке захоплення може мати згубний фізичний вплив на шкіру підлітків, а також негативно позначатися на їхньому психічному стані.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.