Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКерівна партія Грузії представила законопроєкт, який обмежує права ЛГБТК+ людей

Його можуть ухвалити після виборів у країні

Керівна партія Грузії представила законопроєкт, який обмежить права квір-людей і буде «захищати» суспільство від «ЛГБТ-пропаганди». Про це пише Reuters.

Законопроєкт заборонить трансгендерний перехід, можливість для одностатевих пар усиновлювати дітей, а також «збори, спрямовані на популяризацію одностатевих сімейних або інтимних стосунків».

Лідер парламентської фракції партії Мамука Мдінарадзе заявив, що закон необхідний для захисту «сімейних цінностей і наших майбутніх поколінь» від «псевдоліберальних цінностей».

Правозахисна ЛГБТ-організація Tbilisi Pride назвала запропонований законопроєкт гомофобним. Опозиція країни заявила, що програма «Грузинської мрії», спрямована проти ЛГБТК+ спільноти, є спробою зміцнити свою підтримку серед консерваторів і відволікти виборців від економічних проблем напередодні парламентських виборів, запланованих на жовтень.

«Грузинська мрія» випереджає інші партії в опитуваннях, але втратила підтримку з 2020 року, коли отримала вузьку парламентську більшість. На своєму брифінгу Мдінарадзе заявив, що представлений законопроєкт, імовірно, ухвалять після виборів.

Грузія – кандидат на вступ до Європейського Союзу. Ухвалення відповідного законопроєкту може спричинити проблеми у відносинах Тбілісі й Брюсселя.

Переважна більшість населення Грузії не схвалює одностатеві стосунки. У минулому в Грузії зривали ЛГБТ-заходи, і дипломати ЄС у країні заявляли, що це «кинуло тінь» на відносини ЄС і Грузії й загалом на образ Грузії як країни, де поважають базові права людини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.