Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Японії поліція змусила жінку провести 11 днів без бюстгальтера. Вона заявила про приниження

Це не перший такий випадок

У поліцейському відділку префектури Осака правоохоронці змусили затриману жінку провести 11 днів без бюстгальтера. Вона припускає, що таким чином її хотіли принизити. Про це пише видання Mainichi. 

За словами адвоката затриманої Адо Мацумото, жінку заарештували 6 січня за підозрою в замаху на вбивство: вона нібито поранила ножем свого чоловіка після сварки. Коли її доправили до ізолятора поліцейського відділку Тойонака, жінка була одягнена в майку поролоновими чашками (вшитий бюстгальтер). Поліцейський сказав зняти її.

7 січня Мацумото звернувся до поліцейських із проханням дозволити жінці носити бюстгальтер. Але в поліції відмовили й сказали, що замість цього затримані мають одягати кілька шарів одягу.

Наступного дня затримана перебувала на допиті без бюстгальтера. Пізніше вона зустрілася з адвокатом і сказала: «Я нічого не можу зробити. Вони (поліцейські. – ред.), напевно, хочуть мене принизити».

Зазначають, що підозрюваним під час затримання загалом не дозволяється носити звичайні бюстгальтери й майки-бюстгальтери, оскільки вони можуть повіситися на бретельках. Але поліція Осаки дозволяє носити футболки із вшитими бюстгальтерами, оскільки ризик використання такого одягу для самогубства є низьким.

Утім, затримана жінка змогла отримати таку футболку лише 17 січня. 

Мацумото сказав в інтервʼю Mainichi Shimbun: «Не дозволяти жінкам носити спідню білизну – це несправедливе ставлення, яке змушує їх почуватися приниженими. Це також порушує особисті права, гарантовані Конституцією».

У поліції Осаки також відреагували на інцидент. Сказали, що вчинили неправильно, коли не пояснили затриманій, чому їй не можна було носити бюстгальтер.

Також поліція Осаки дозволила затриманим жінкам носити футболки зі вшитим бюстгальтером і запропонувала надати такий одяг напрокат або придбати за запитом.

У Японії раніше траплялися подібні випадки із затриманими. У жовтні 2023 року поліція префектури Кіото заарештувала за ймовірне порушення закону про канабіс 19-річну дівчину. Та поскаржилася, що була змушена перебувати в поліції без бюстгальтера. Адвокатка намагалася передати дівчині одяг із вшитим бюстгальтером, але поліція не дозволила. Це вдалося зробити лише за 12 днів.

У відповідь на справу поліції Кіото й інші схожі справи Національне поліцейське агентство (NPA) у грудні 2023 року проінструктувало префектурні поліцейські підрозділи країни про критерії використання бюстгальтерів. 

Серед схвалених типів одягу опинилися футболки з напів рукавом, виготовлені з нееластичних матеріалів, які важко порвати, і без металу, як кісточки у бюстгальтерах.

Представник NPA у коментарі Mainichi повідомив, що ці умови є «стандартами належного поводження з підозрюваними, що поважають їхні права людини». Але те, як конкретно з ними поводитися, кожен поліцейський підрозділ вирішує самостійно.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.