Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США розробили нові жіночі манекени для краш-тестів автомобілів

Такі манекени переважно розроблені з урахуванням особливостей чоловічого тіла

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) спільно з компанією Humanetics розробила більш досконалий жіночий манекен для краш-тестів автомобілів – THOR-5F. Про це пише АВС News.

За розміром і вагою манекен схожий на ті, які вже наявні, але враховує особливості жіночої анатомії. Також він має більше датчиків для прогнозування травм, які можуть отримати жінки в разі автомобільної аварії.

Федеральний уряд іще не схвалив манекени, але очільник Humanetics Кріс О'Коннор каже, що вони вже готові. Заступниця міністра транспорту Поллі Троттенберг сказала, що Humanetics необхідно внести подальші модифікації до манекенів, перш ніж їх схвалять.

За даними Управління державної звітності (GAO), жінки в середньому частіше гинуть або отримують травми в автокатастрофах, ніж чоловіки. Дослідження, опубліковане в журналі Traffic Injury Prevention у 2019 році, показало, що жінки на 73% частіше отримують серйозні травми в аваріях, як порівняти з чоловіками.

Як пише АВС News, упродовж майже 50 років NHTSA не спромоглася модернізувати манекени для краш-тестів відповідно до нових технологій. Усі манекени розроблені з урахуванням особливостей чоловічого тіла.

Експерти кажуть, що сучасний жіночий манекен підвищить безпеку для жінок.

«У жінок є кілька місць [на тілі], де вони більш схильні до травм. Це травми нижніх кінцівок, безумовно. Жінки приблизно втричі частіше отримують травми середньої тяжкості, як-от перелом кісток або струс мозку. І жінки мають приблизно вдвічі більше шансів отримати більш серйозні травми, як-от розрив легені або крововилив у мозок», – зауважила Сьюзан Кронн, медсестра й дослідниця з Медичного коледжу Вісконсіна.

Вона додала, що жінки також частіше травмують шию, що негативно впливає на здоров’я надалі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.