Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТаліби будуть публічно забивати жінок камінням до смерті за подружню зраду

Мешканки Афганістану закликають міжнародну спільноту втрутитися

Верховний лідер «Талібану» Хайбатулла Ахундзада заявив, що в Афганістані впровадять смертну кару для жінок за подружню зраду. Їх забиватимуть камінням до смерті.

Про це Ахундзада сказав у зверненні до західних чиновників, яке транслювали на телебаченні минулими вихідними. The Telegraph пише, що державне телебачення Афганістану транслювало повідомлення нібито від Ахундзади, якого ніколи не бачили на публіці. Вважається, що він базується в південному Кандагарі, оплоті талібів.

Лідер талібів заявив: «Ви кажете, що забивання жінок камінням до смерті – це порушення їхніх прав. Але незабаром ми запровадимо покарання за подружню зраду. Ми будемо карати жінок публічно. Ми публічно заб’ємо їх камінням до смерті. Усе це суперечить вашій демократії, але ми будемо продовжувати це робити. Кожен із нас говорить, що захищає права людини. Ми робимо це як представники Бога, а ви як представники диявола».

Хайбатулла Ахундзада сказав, що права жінок, які відстоює міжнародна спільнота, суперечать ісламському шаріату.

«Чи хочуть жінки прав, про які говорять жителі Заходу? Вони проти шаріату й поглядів священнослужителів, які повалили західну демократію. […] Ми воювали проти вас 20 років, і ми будемо воювати проти вас 20 і навіть більше років. Ніщо не закінчилося [коли ви пішли]. Це не означає, що ми тепер будемо просто сидіти й пити чай. Ми приведемо шаріат на цю землю», – резюмував Ахундзада.

Його заяви викликали обурення серед мешканок Афганістану. Деякі закликали міжнародну спільноту посилити тиск на «Талібан».

Таліби заборонили жінкам брати участь у більшості сфер суспільного життя після приходу до влади у 2021 році, хоча спочатку обіцяли більш помірковане правління.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.