Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПосольствам США можуть заборонити вивішувати ЛГБТ-прапор

Білий дім обіцяє скасувати положення, яке вводить такі обмеження

Президент США Джо Байден минулих вихідних підписав ухвалений Конгресом пакет видатків на суму 1,2 трильйона доларів, який забезпечить фінансування уряду до 1 жовтня. Цей пакет містив положення, що обмежує типи прапорів, які дозволяється вивішувати над посольствами США. Республіканці сподіваються, що через це положення посольства не будуть вивішувати веселковий прапор ЛГБТК+ спільноти.

Про це пише Washington Post.

Прессекретарка Білого дому Карін Жан-Пʼєр повідомила, що положення про прапори намагатимуться скасувати.

«Президент Байден вважає, що було недоречним зловживати процесом, який є важливим для збереження відкритості уряду, додавши цю політику, спрямовану проти ЛГБТКІ+ американців. Хоча це не матиме жодного впливу на здатність членів ЛГБТКІ+ спільноти відкрито працювати в наших посольствах або відзначати прайд, адміністрація боролася проти включення цієї політики, і ми продовжимо працювати з членами Конгресу, щоб знайти можливість скасувати її», – сказала Жан-Пʼєр.

Вона також зазначила, що адміністрація Байдена не пропустила понад 50 інших антиЛГБТК+ політик, які республіканці намагалися вставити в законопроєкт про фінансування.

Це не вперше веселковий прапор стає причиною дискусій між демократами й республіканцями. У період правління Дональда Трампа тодішній держсекретар Майк Помпео відхилив усі запити посольств на вивішування ЛГБТ-прапора на флагштоках за межами американських посольств. 

У квітні 2021 року держсекретар Ентоні Блінкен дозволив керівникам посольств вивішувати прайд-прапор на підтримку ЛГБТК+ спільноти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.