Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСеред європейських політиків зростає квірфобна риторика – звіт

Це сприяє подальшому зростанню кількості фізичних нападів на ЛГБТК+ спільноту

Напередодні виборів до Європейського парламенту серед політиків у Європі зростає квірфобна риторика. За останній рік адвокаційна група ILGA-Europe виявила «явне накопичення мови ворожнечі» проти ЛГБТК+ людей із боку політиків у 32 європейських країнах, зокрема в 19 країнах-членах ЄС.

ILGA-Europe повідомляє, що в Хорватії, Ірландії, Словаччині, Іспанії і Швеції зростає трансфобна риторика. А в Данії, Фінляндії, Нідерландах і Португалії трансфобію виявлили в парламентських дискусіях.

Віцепрезидент Європарламенту Марк Ейнджел сказав виданню Euronews, що він часто «шокований» мовою ворожнечі, яку використовують політики, зокрема на пленарних засіданнях парламенту.

«Якщо політики використовують таку мову, то зрозуміло, що люди також будуть її використовувати», – наголосив політик.

У звіті ILGA також ідеться, що політики «демонізують» трансгендерних людей, зокрема неповнолітніх. Вони частіше вдаються до «тактики залякування», щоб викликати спротив суспільства до гендерно підтверджувальної терапії для транслюдей і до статевого виховання загалом. 

«Політики демонізують ЛГБТІ-спільноту й використовують дітей як аргумент на користь того, що їх потрібно захистити від шкоди. Демонізація й нагнітання страху насправді негативно впливає не лише на ЛГБТІ-молодь, серед яких ми бачимо зростання проблем із психічним здоровʼям і кількість самогубств, але й на всіх дітей у нашому суспільстві. І це викликає дуже, дуже велике занепокоєння», – сказала Катрін Хугендубель з ILGA-Europe.

В ILGA наголошують, що квірфобна риторика сприяє подальшому зростанню кількості фізичних нападів на ЛГБТК+ спільноту.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.