Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Канаді планують зробити контрацептиви для жінок безплатними

Жінка зможе обрати протизаплідний засіб, який найкраще їй підходить незалежно від доходів

Уряд Канади планує запровадити безоплатну контрацепцію для всіх жінок репродуктивного віку в межах першого етапу національної ініціативи з універсальної фармацевтичної допомоги. Також безоплатно надаватимуть ліки від діабету.

В уряді країни заявили, що фінансові витрати на контрацептиви й ліки для хворих на цукровий діабет – це одна з найбільших перешкод у поліпшення доступності медицини в країні. Тому в березні цього року на розгляд винесли закон про фармацевтичну допомогу, який має виправити ситуацію.

Очікується, що понад 9 мільйонів жінок зможуть отримувати за кошти уряду протизаплідні засоби, як-от: протизаплідні таблетки, внутрішньоматкові спіралі, екстрену контрацепцію. Жінка зможе обрати протизаплідний засіб, який найкраще їй підходить незалежно від доходів.

Крім того, понад 3,7 мільйона канадців отримають право на безоплатний інсулін.

У Канаді також порахували вартість контрацептивів на одну пацієнтку щороку. На пероральні протизаплідні пігулки для однієї пацієнтки потрібно до 300 канадських доларів (близько 222 американських доларів), а на гормональні внутрішньоматкові спіралі – 500 канадських доларів (приблизно 370 американських доларів).

Бюджет уряду Канади на 2024 рік планують подати на розгляд нижньої палати парламенту 16 квітня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.