Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПропонують коктейлі з провокаційними назвами. Омбудсман відкрив провадження щодо бару «Поза зоною»

Серед коктейлів були «Мрія педофіла», «Зґвалтований», «Інцест»

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відкрив провадження щодо харківського бару «Поза зоною». Там пропонували коктейлі з провокаційними назвами, як-от: «Мрія педофіла», «Зґвалтований», «Інцест» тощо.

Про це повідомила тьюторка у ГО «Дівчата» Ольга Новак. Вона опублікувала відповідь представниці Уповноваженого в Харківській області Оксани Червякової. 

У відповіді йдеться: надалі розгляд справи відбуватиметься в межах провадження відповідно до «Положення про порядок здійснення провадження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у справах про порушення прав і свобод людини і громадянина», затвердженого наказом Уповноваженого.

Омбудсман також надіслав запити до Держпродспоживслужби й Національної поліції.

Більше про ситуацію

Нещодавно відкритий у Харкові коктейль-бар «Поза зоною» втрапив у скандал через назви напоїв зі свого меню. Зокрема, у закладі подають коктейлі з назвами «Мрія педофіла», «Вібратор», «Перший секс», «Дешева хвойда», «Подвійне проникнення» тощо. Такі назви є дискримінаційними, принижують честь і гідність жінок, а також порушують Закон України «Про рекламу».

На це звернули увагу користувачі соцмереж, зокрема українська виконавиця ТУЧА. А харківські видання «Люк» і «Накипіло» звернулися до поліції й Держпродспоживслужби зі скаргами на бар.

Керівництво закладу відреагувало на критику. Заявили, що «перегнули» з назвами «Мрія педофіла» й «Зґвалтований» і перепросили перед «людьми, яких могли дійсно образити». Утім, «Поза зоною» не планують повністю змінювати меню й вибачатися «перед мохнатими «королевами» (псевдофеміністками)».

Фото: poza_zonoy404/Instagram

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.