Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа ґрунті гомофобії. У передмісті Києва на гомосексуальну пару напали двоє сусідів

Потерпілі отримали серйозні травми

В одному з житлових комплексів передмістя Києва 24 березня стався напад на гомосексуальну пару, яка там проживає. Про це повідомили правозахисники з ЛГБТ-Центру «Наш світ». 

Зазначають, що напад скоїли сусіди. Потерпілі отримали серйозні травми й проходять лікування. В одного з них закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана лівої брови й параорбітальна гематома. У другого – закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку й перелом кісток носа. 

«Побиття було настільки жорстоким, що поліції, яка прибула за викликом потерпілих, прийшлося застосовувати спецзасоби до нападниці. Утім, нікого з порушників затримано не було, а кримінальне провадження, попри подану потерпілими заяву, досі не відкрите, хоча відомості про правопорушення мають бути внесені до реєстру впродовж доби», – повідомляє «Наш світ». 

У центрі додають, що це не перший напад на пару з боку цих сусідів. Конфліктна ситуація триває вже понад півтора року. Усе почалося з образливих написів на дверях квартири потерпілих.

Пара й раніше зверталася до поліції, але не хотіла зазначати гомофобний мотив цих нападів. Тоді порушники відбулися незначним штрафом, але це не справило позитивного ефекту, повідомив «Наш світ».

Зараз потерпілі готові до розслідування справи як злочину ненависті, а центр «Наш світ» надав їм адвокатський супровід.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.