Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Бостонському марафоні візьме участь 12-річна дівчина, яка втратила обидві ноги під час обстрілу

Вона прагне нагадати світові, що війна триває

12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян по вокзалу в Краматорську, візьме участь у Бостонському марафоні. Про це повідомила Львівська міська рада. 

Яна вже впродовж двох місяців посилено готується до участі в марафоні. Вона тренується чотири рази на тиждень: двічі в Національному реабілітаційному центрі «Незламні» (Unbroken) із фізичним терапевтом і ще двічі на велотреку й стадіоні з професійними тренерами бігового клубу PROBIG.

Торік восени Яна вже брала участь у львівському півмарафоні. Як зазначає міська рада, тоді дівчина тільки вчилася користуватися біговими протезами. Разом з іншими пацієнтами центру UNBROKEN Яна здолала символічну «Милю незламності» довжиною в 70 метрів.

«Коли я пробігла перший раз, то мала такі неперевершені емоції, що хоч трішки, але пробігла!» – пригадує Яна.

До участі в Бостонському марафоні дівчину запросила американська фундація One World Strong, що допомагає ветеранам і цивільним, які постраждали внаслідок терактів і військових дій.

Мета Яни – пробігти в Бостоні 5 кілометрів, а також зібрати кошти на спортивний протез для важкопораненого захисника, який втратив кінцівку на війні. Дівчина хоче, щоб чоловік, як і вона, теж мав можливість бігати.

«Своєю участю у всесвітньо відомому марафоні юна українка прагне нагадати світові, що війна в її країні триває, продовжують страждати й гинути діти й дорослі, скалічено тисячі життів і щодня зростає кількість людей з ампутаціями. Та попри все, українці залишаються незламними», – кажуть у міській раді.

8 квітня 2022 року унаслідок терористичного удару росіян по залізничному вокзалу в Краматорську Яна Степаненко втратила обидві ноги. Перші протези для ходьби й бігу Яна отримала в США. Торік улітку, після року відновлення за кордоном, вона повернулася до України й продовжила реабілітацію тут.

Бостонський марафон – один із найбільших і найпрестижніших у світі. Участь у ньому щороку бере близько 30 тисяч людей зі всього світу.

Фото: скриншот із відео на YouTube

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.