Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Новій Зеландії гімнасткам дозволили носити шорти чи легінси поверх трико

Федерація гімнастики країни змінила «архаїчні» правила

Федерація гімнастики Нової Зеландії (GNZ) оновила правила щодо одягу спортсменок. Тепер жінки й дівчата можуть носити шорти або легінси поверх трико. Також їх не штрафуватимуть за випадки під час змагань, коли p-під трико видно спідню білизну або бретельки бюстгальтерів. Про це пише Reuters.

У GNZ пояснили, що зміни внесли у відповідь на результати опитування, у якому взяли участь понад 200 осіб. Гімнастки сказали, що хочуть почуватися комфортно й безпечно в спорті.

«Ми виявили, що правила щодо нижньої білизни були нечіткими, нерівномірно застосовувалися і, чесно кажучи, були трохи архаїчними», - сказала у своїй заяві виконавча директорка GNZ Андреа Нельсон.

Нові правила регулюють лише змагання в Новій Зеландії. А на міжнародних змаганнях гімнастки мають дотримуватися правил Міжнародної федерації гімнастики (FIG). Ті вимагають, щоб жінки носили «правильний спортивний непрозорий купальник або комбінезон, який повинен мати елегантний дизайн». За порушення вимог до одягу під час індивідуальних або командних виступів спортсменкам можуть зняти від 0,30 до 1,00 бала з остаточного результату.

Спортсменки раніше висловлювали занепокоєння щодо гімнастичного вбрання. У 2021 році Sport New Zealand провело дослідження серед дівчат у підлітковому віці й виявило, що багато з них покидають спорт чи активний відпочинок через те, що почуваються некомфортно в певному одязі.

Андера Нельсон вважає, що послаблення деяких правил щодо одягу може утримати дівчат у спорті й привести правила для жінок у відповідність до правил для чоловіків, які вже давно можуть носити шорти або штани поверх трико.

«Гімнастика й так досить жорсткий вид спорту й без того, щоб переживати через те, що суддя може побачити бретельку бюстгальтера», – додала Нельсон.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.