Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії керівник назвав вагітну співробітницю «плаксивою». Та подала в суд і виграла

Чоловіка визнали винним у дискримінації

У Великій Британії жінка виграла справу про дискримінацію на робочому місці. Вона працювала під час вагітності, і її керівник назвав її «емоційною й плаксивою». Про це пише The Guardian.

37-річна Нікола Гіндс працювала в аутсорсинговій компанії Mitie. У квітні 2020 року жінка дізналася про свою вагітність і повідомила про це начальству. А в жовтні Нікола заявила, що не справляється з робочим навантаженням..

Суд постановив, що начальство розглянуло повідомлення Ніколи «невміло». Зазначають, що керівник жінки, Нав Каллі, узагалі не відповів їй, а натомість написав електронний лист колезі. У ньому чоловік зазначив, що Нікола «стала дуже емоційною й особливо плаксивою», і запропонував дати їй неоплачувану відпустку.

У червні 2021 року відбулася співбесіда, під час якої обговорювалися потреби Ніколи після повернення з декретної відпустки. А вже у вересні 2021 року жінка звільнилася з роботи.

Суддя Роджер Тайнан сказав, що керівник Ніколи створив стереотипне уявлення про неї як про «емоційну вагітну жінку, на яку впливають гормони», і що «за конкретних обставин його опис був зневажливим і принизливим».

«Висновок полягав у тому, що вона не повністю контролювала свої емоції через вагітність і що в результаті вона висувала необґрунтовані вимоги. Ми переконані, що відсутність оцінки ризиків, а також бездіяльність Каллі в жовтні 2020 року стали суттєвими факторами, які вплинули на рішення Гіндс звільнитися», – сказав суддя.

Нікола очікує компенсацію від свого роботодавця. Вона також прокоментувала ситуацію: «Я звільнилася не лише щоб виправити неймовірний біль і страждання, через які вони змусили мене пройти, але й щоб дати надію всім іншим молодим і майбутнім матерям і показати, що ви можете зробити це без величезних судових витрат і з правильною підтримкою. Після 12 років наполегливої праці й самовідданості я закінчила свою кар’єру зломленою жінкою, позбавленою всієї своєї впевненості».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.