Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРада ООН з прав людини ухвалила першу резолюцію про захист прав інтерсекс-людей

Дипломати й правозахисники назвали це знаковим моментом для прав людини

Рада ООН з прав людини 4 квітня проголосувала за прийняття резолюції, спрямованої на захист прав інтерсексуальних людей. Це перша подібна ініціатива, і дипломати й правозахисники назвали її знаковим моментом для прав людини. Про це пише Reuters.

Резолюцію ініціювали Фінляндія, Південна Африка, Чилі й Австралія. Її підтримали 24 країни, ще 23 утрималися. Жодна з країн не проголосувала проти. 

Резолюція закликає держави «боротися з дискримінацією, насильством і шкідливими практиками щодо людей із вродженими варіаціями статевих ознак», а також допомогти інтерсекс-людям «реалізувати право на найвищий досяжний рівень фізичного й психічного здоровʼя».

Також у документі йдеться, що Управління Верховного комісара ООН з прав людини має опублікувати доповідь, «яка детально розглядає дискримінаційні закони й політику, акти насильства й шкідливі практики» щодо інтерсекс-людей у всіх регіонах світу».

«Ухвалення першої в історії резолюції про права інтерсексуальних людей на #HRC55 знаменує собою знаковий прогрес у сфері прав людини», – написала посолка США Мішель Тейлор в Х, маючи на увазі 55 сесію Ради з прав людини.

В ООН зазначають, що 1,7% немовлят народжуються інтерсекс, тобто мають статеві ознаки, які не відповідають бінарним поняттям чоловічої або жіночої статі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.