Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКолишня міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна мобілізувалася до лав СБУ

За її словами, залишатися в цивільному секторі під час війни для неї було «одним із викликів»

Колишня очільниця Міністерства ветеранів України Юлія Лапутіна повідомила, що мобілізувалася до Служби безпеки України. Про це вона написала у Facebook.

Лапутіна зазначила, що пройшла військово-лікарську комісію й від 5 квітня мобілізована до лав СБУ. За її словами, залишатися в цивільному секторі з початку повномасштабного вторгнення для неї було «одним із викликів».

«Звісно, я розуміла необхідність збереження стабільності діяльності Уряду й РНБО в ті найбуремніші часи. Але продовжую вважати, що українці, які мають досвід протидії проти російських спецслужб, військовий і бойовий досвід з 2014, мають повернутися до лав сил безпеки й оборони», – написала Лапутіна.

Юлія Лапутіна — українська військовослужбовиця. Має юридичну, педагогічну й психологічну освіту. З 1992 до 2020 року проходила військову службу в СБУ.

Лапутіна працювала заступницею начальника Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України, заступницею начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, а також командиркою оперативної групи СБУ під час російсько-української війни. 

Лапутіна – друга жінка на посаді генерала в історії України. Вона отримала це звання в березні 2020 року. А в грудні того ж року її призначили міністеркою у справах ветеранів.

У грудні 2023 року в комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбувся перший звіт Юлії Лапутіної за три роки її перебування на посаді міністерки. Члени громадської ради водночас відомстві висловили своє невдоволення як звітом, так і самою діяльністю міністерки. Вони вимагали її відставки.

На початку лютого 2024 року Верховна Рада звільнила Лапутіну з посади міністерки у справах ветеранів України.

Фото: facebook/Yulia Lap

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.