Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВатикан у новій декларації про гідність засудив гендерну теорію, аборти й сурогатне материнство

У документі наводять перелік «деяких серйозних порушень людської гідності»

Найвищий доктринальний офіс Ватикану опублікував декларацію Dignitas Infinita («Нескінченна гідність») на тему людської гідності. Про це пише Vatican News.

Над декларацією працювали впродовж п’яти років. У ній наводять перелік «деяких серйозних порушень людської гідності», тобто «всі злочини, спрямовані проти самого життя, наприклад: убивства, геноцид, аборт, евтаназія й добровільне самогубство» – а також «все те, що порушує цілісність людини, наприклад: калічення, тілесні й моральні тортури, психологічний тиск».

Також серед порушень у Ватикані виокремлюють «усе, що ображає людську гідність, як-от: нелюдські умови життя, свавільне увʼязнення, депортація, рабство, проституція, торгівля жінками й молоддю, ганебні умови праці, за яких до працівників ставляться, як до простого інструмента отримання прибутку, а не як до вільних і відповідальних осіб». Крім того, згадується смертна кара, яка «порушує невідʼємну гідність кожної людської особи незалежно від будь-яких обставин».

У декларації, зокрема, засудили аборти.

«З усіх злочинів, які людина може вчинити проти життя, штучний аборт має особливості, які роблять його особливо серйозним і гідним осуду», – ідеться в документі.

Сурогатне материнство у Ватикані назвали практикою, яка «серйозно порушує гідність жінки й дитини... заснована на матеріальній скруті матері. Дитина завжди є даром і ніколи не може бути предметом контракту».

Також Ватикан засудив гендерну теорію й трансгендерний перехід. Там заявили, що «Бог створив чоловіка й жінку біологічно різними, і люди не повинні заграватися у Бога, змінюючи стать».

У березні Папа Римський висловлював незадоволення гендерною теорією. Понтифік сказав, що гендерна теорія прагне стерти різницю між статями й це «потворна ідеологія», що «загрожує людству».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.