Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Греції створять мережу шелтерів для постраждалих від домашнього насильства

На тлі вбивства жінки на початку місяця

Міністр захисту громадян Греції Міхаліс Хрісохоїдіс повідомив про плани створити загальнонаціональну мережу шелтерів для постраждалих від домашнього насильства. Як пише AP, до такого рішення спонукало вбивство жінки, яка зазнала такого насильства.

28-річну Кіріаку Гріву вбив її колишній партнер 2 квітня, коли дівчина шукала захисту в поліції. Чоловіка заарештували й узяли під варту, а цей випадок привернув увагу до проблеми домашнього насильства в країні. 

Міхаліс Хрісохоїдіс заявив, що шелтери створять у кожному поліцейському відділку Греції в межах програми, яку офіційно запустять пізніше цього тижня.

«Місцезнаходження шелтера буде відоме лише поліції. Жінки зможуть перебувати там стільки, скільки буде необхідно для подолання небезпеки», – сказав міністр.

За його словами, торік поліція відреагувала на близько 12 500 скарг на домашнє насильство. Поліція й волонтерські організації зазначають, що щорічна кількість заяв про домашнє насильство зросла приблизно вдвічі з 2020 року, частково завдяки більшій поінформованості громадськості про наявні служби підтримки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.