Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Жінки мають прикриватися». У США жінку зняли з рейсу, бо вона не вдягла бюстгальтер під одяг

Жінка збирається подавати позов проти авіакомпанії

У США диджейку Лізу Арчболд зняли з рейсу авіакомпанії Delta Air Lines. Жінка стверджує, що це сталося через те, що вона не мала бюстгальтера під футболкою. Вона вимагає в авіакомпанії змінити свою політику. Про це пише Business Insider.

Інцидент трапився в січні цього року. Арчболд летіла із Солт-Лейк-Сіті до Сан-Франциско пісня кінофестивалю Sundance. Вона прийшла до аеропорту, одягнена у вільну білу футболку й штани. За словами Арчболд, коли вона зайняла своє місце в літаку, до неї підійшла стюардеса й вивела її, щоб «поговорити наодинці».

«Мене зняли з рейсу авіакомпанії Delta за те, що я не вдягла бюстгальтер. Стюардеса дочекалася, поки весь літак сяде, потім попросила поговорити зі мною наодинці й вивела мене з літака, наче злочинницю. Мені сказали, що «офіційна політика компанії Delta полягає в тому, що жінки повинні прикриватися», – написала Арчболд.

За її словами, їй дозволили летіти за умови, що вона одягне щось поверх футболки. Авіакомпанія не має офіційного дрескоду для пасажирів, однак може відмовити в перевезенні людям, якщо їхня поведінка, одяг або гігієна створюють дискомфорт для інших пасажирів.

Після цього випадку Арчболд звернулася по юридичну допомогу й наразі готує позов проти авіакомпанії. Адвокатка жінки Глорія Олред наголошує, що таке ставлення – дискримінація. Вони вимагатимуть, щоб Delta Air Lines змінили свою політику, а також щоб Арчболд влаштували зустріч із президентом авіакомпанії.

«Я була вдягнена в такий самий одяг, як і будь-який чоловік. А ще в мене груди менші, ніж у багатьох чоловіків на тому рейсі. Де Delta проводить межу?» – ідеться в заяві Арчболд.

Фото: twitter/DJettekiwi

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.