Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЯрослава Магучіх і Василиса Степаненко. Хто з українців ввійшов до списку Forbes «30 до 30. Європа»

Загалом у списку опинилися 11 українців

До цьогорічного списку «30 до 30. Європа» від журналу Forbes потрапило 11 українців. Цей список – це щорічний перелік 30 видатних людей віком до 30 років у різних галузях.

Як пише «Бабель», найбільше українців потрапило до категорії «Технології». Серед них засновники юридичного стартапу Legal Nodes Маргарита Сівакова й Максим Малюк. Стартап допомагає компаніям обходитися без юристів у штаті.

У цю категорію потрапила також фахівчиня з кіберзахисту, криптопідприємниця й співзасновниця міжнародної компанії з кібербезпеки Hacken Євгенія Брошева. Також у категорії опинилася співзасновниця й технічна директорка ШІ-стартапу Traces AI Вероніка Юрчук.

У категорію «Фінанси» потрапили партнери венчурного фонду Flyer One Ventures Олексій Єрмоленко й Олена Мажуга. Сума інвестицій фонду за останні пʼять років перевищила 40 мільйонів доларів. Єрмоленко й Мажуга потрапляли в український список «30 до 30» у 2022 році.

До категорії «Спорт та ігри» увійшла Дана Сидоренко – засновниця геймерського стартапу GameTree, який створює безпечний простір для геймерів. За допомогою штучного інтелекту платформа GameTree допомагає геймерам шукати партнерів для гри. Сервіс орієнтований на жінок і ЛГБТК+ геймерів.

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх також потрапили до цієї категорії. У 2023 році вона стала чемпіонкою світу і є головною претенденткою на «золото» на Олімпійських іграх у Парижі у 2024-му.

У категорію «Медіа і маркетинг» потрапила Василиса Степаненко – позаштатна відеопродюсерка в Associated Press. Степаненко разом із відеографом Мстиславом Черновим і фотографом Євгеном Малолєткою була частиною команди творців документального фільму «20 днів у Маріуполі», який у 2024 році отримав «Оскар».

Повний список можна подивитися за посиланням

Фото: Facebook/Vasilisa Stepanenko

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.