Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше жінка очолила Національний авіаційний університет

Вона залишатиметься на посаді до призначення керівника відповідно до законодавства

Депутата Київради Ксенія Семенова стала виконувачкою обовʼязків ректорки Національного авіаційного університету. Вона перша жінка, яка очолить цей університет. Про це повідомила пресслужба університету. Також Семенова опублікувала допис у Facebook і підтвердила цю інформацію в коментарі «Суспільне Культура».

Ксенія Семенова зазначила, що вперше Міністерство освіти і науки ухвалило рішення про призначення очільниці ЗВО на основі рекомендації наглядової ради.

«Я, вважайте, спадкова освітянка, знаю, що таке атмосфера наукового пошуку з дитинства і що таке ГВФ (цивільний повітряний флот – ред.), теж знаю з дошкільного віку. Але я не людина цієї системи. Я не розумію цінності формальних титулів, за якими нічого не стоїть, жорсткої ієрархії, статусності, недоречної бюрократії, приписування в статті авторів, які нічого не писали, плагіату», – написала Семенова.

Вона додала, що позиція держави щодо НАУ – робити хороший інженерний університет. За її словами, з боку уряду проєкт координує міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«У НАУ крутий потенціал, і дуже боляче було дивитись останні 10 років, як університет знищують. Тепер величезна кількість професіоналів і випускників НАУ готові долучитися до реформи університету. Є люди всередині, на яких не страшно спертися. Усе має вийти», – наголосила Семенова.

Згідно з наказом МОН, вона залишатиметься на посаді до призначення керівника відповідно до законодавства, але не пізніше ніж до 9 жовтня 2024 року.

Більше про нову очільницю

Ксенія Семенова – депутатка Київської міської ради від партії «Слуга Народу», викладачка й волонтерка. У 2013 році закінчила Національний авіаційний університет за спеціальністю «Електронні пристрої та системи». У 2016 році закінчила аспірантуру й стала кандидаткою наук у тому ж ЗВО.

Із 2013 до 2021 року Семенова викладала в НАУ. А до призначення в. о. ректорки вона була в. о. проректорки з наукової роботи та інноваційного розвитку НАУ.

З 2015 по 2018 рік вона працювала керівницею напряму в українській секції американського Інституту інженерів з електротехніки та електроніки, а з 2017 по 2019 рік – інженеркою в компанії Radionics у напрямі алгоритмів оброблення сигналів і симуляції сигналу радарів.

З 2021 року Семенова – директорка освітніх програм в мережі академічних бізнес-інкубаторів YEP, що займається бізнес-освітою для молоді й розвиває підприємницьку екосистему України. 

У 2022 році Ксенія Семенова стала співзасновницею благодійного фонду «Соломʼянські котики», який спеціалізується на тактичній медицині, гуманітарному розмінуванні, авто для військових й організації пунктів незламності.

Фото: Facebook/Ксенія Семенова

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.