Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Надмірно відверта й сексистська». Олімпійські спортсменки розкритикували жіночу форму Nike

Одна зі спортсменок заявила, що комплект «породжений патріархальними силами»

Олімпійські спортсменки розкритикували жіночу форму Nike для американської команди з легкої атлетики. Її назвали «надмірно відвертою й сексистською», пише Reuters.

Жіночий комплект продемонстрували в четвер, 11 квітня. Він одразу викликав критику з боку спортсменок; ті заявили, що під час створення форми «надали пріоритет дешевизні, а не функціональності».

Критику висловила й Лорен Флешман, чемпіонка США з бігу на 5 тисяч метрів у 2006 й 2010 роках. Вона написала в пості в Instagram: «Вибачте, але покажіть мені хоч одну команду WNBA або NWSL, яка з ентузіазмом підтримала б цей комплект. Це для олімпійської легкої атлетики. Професійні спортсменки повинні мати можливість змагатися, не турбуючись про те, чи вразлива частина тіла виставлена на показ... Це не елітний спортивний комплект для легкої атлетики. Це костюм, породжений патріархальними силами, які більше не вітаються й не потрібні для того, щоб привернути увагу до жіночого спорту».

Nike повідомили, що на цьогорічний Олімпіаді пропонують спортсменам комплекти на вибір: із трусами або шортами. Легкоатлетичні комплекти Nike для чоловіків і жінок мають майже 50 предметів одягу й 12 стилів для конкретних змагань, додали в компанії.

Спонсорована Nike стрибунка з жердиною Кеті Мун у своєму пості в X зазначила, що комплект, показаний на манекені, «викликає занепокоєння». Водночас вона додала, що спортсменки можуть обирати, що одягнути і що вона сама віддає перевагу трусам, аніж шортами.

Американська бігунка з перешкодами Коллін Квіглі вважає, що Nike має також пропонувати спортсменам індивідуальний пошив, щоб гарантувати, що комплект ідеально підходить. 

«Наші тіла різні, і нерозумно очікувати, що ми будемо змагатися на найвищому рівні у своєму виді спорту без належної форми», – сказала вона.

У Nike повідомили, що цього року надаватимуть послуги кравців для олімпійських і паралімпійських спортсменів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.