Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Може вважатися дискримінацією». У Британії рентгенологи закликають зняти податок на бюстгальтери

Вони прирівняли їх до засобів менструальної гігієни, на які вже скасували податок

У Великій Британії рентгенологи заявили, що бюстгальтери – це предмет першої необхідності, який не повинен обкладатися податком на додану вартість. Про це пише The Telegraph.

Лікарі вважають, що податок на бюстгальтери «непропорційно» впливає на жінок і навіть може вважатися дискримінаційним відповідно до Закону про рівність 2010 року.

За словами лікарів, хоча носіння бюстгальтера може не спричиняти жодних захворювань, жінки з більшим розміром чашки можуть страждати від проблем з опорно-руховим апаратом, якщо не будуть носити правильно підібраний бюстгальтер. Жінки з розміром D чи більше через вагу своїх грудей часто відчувають болі в спині, плечах і шиї.

Делегати зʼїзду Товариства рентгенологів порівнюють бюстгальтери з засобами менструальної гігієни. У більшості європейських країн, й у Великій Британії також, прокладки, тампони, менструальні чаші й менструальну білизну визнали предметом першої необхідності. На нихі скасували «податок на тампон» (tampon tax).

Жінки, які перенесли хірургічну операцію щодо раку молочної залози (мастектомію, часткову мастектомію або лампектомію) вже не мають сплачувати податок під час купівлі певних бюстгальтерів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.