Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Англії й Вельсі хочуть визнати злочином виготовлення дипфейк-порно

На тлі того, що ШІ дедалі частіше використовують як інструмент насильства над жінками

Створення відверто сексуального контенту за допомогою штучного інтелекту може стати кримінальним злочином в Англії й Вельсі. Відповідний законопроєкт запропонували на тлі того, що ШІ дедалі частіше використовують як інструмент насильства над жінками. Про це пише CNN.

Міністерство юстиції Великої Британії повідомило: законопроєкт передбачає судимість і штраф для будь-кого, хто створить дипфейк-порно (зображення чи відео) з дорослою людиною без її згоди. Відповідальність буде навіть тоді, коли такий матеріал створили без наміру ділитися ним деінде.

В Англії й Вельсі є незаконним поширення відвертих дипфейків без згоди – винуватцям загрожує увʼязнення. Нові пропозиції стосуються саме дорослих осіб, оскільки законодавство Англії й Вельсу вже карає за створення за допомогою ШІ відвертого сексуального контенту із зображенням неповнолітніх.

Міністерка у справах постраждалих і захисту населення Великої Британії Лора Фарріс сказала в інтервʼю телеканалу ITV: Англія й Вельс першими у світі заборонять створення відверто сексуальних дипфейків.

За словами міністерки, дипфейки є прикладом того, «як певні люди прагнуть принизити й дегуманізувати інших, особливо жінок».

Нагадаємо, в березні цього року в Англії й Вельсі вперше ув’язнили чоловіка за надсилання дікпіка без згоди.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.