Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Краще, щоб вів чоловік». Журналістка мала модерувати конференцію, але їй відмовили через стать

Вона заявила, що це сексизм

Ведуча телемарафону «Єдині новини», журналістка «СТБ» й співавторка YouTube-проєкту «Палає» Яна Брензей розповіла, що її запросили модерувати конференцію, проте згодом відмовили нібито через її стать.  

За словами журналістки, вона повинна була модерувати конференцію на економічну тематику для великої державної компанії – її назву медійниця не вказує. Проте за кілька днів до події їй написали: «Вибачте, ми тут подумали, що краще, щоб вів чоловік, тому дякуємо, до побачення».

На думку Брензей, організатори вважають, що якщо «економічна тематика, то краще чоловік» підійде на роль модератора.

«Я серед трьох найкращих випускниць програми з економічної журналістики Київської школи економіки. Я модерую заходи для міжнародних структур типу ООН й ОБСЄ. Заходи за участі перших осіб держави. Ця конференція мала б бути четвертою лише цього місяця в моєму графіку. Ще від кількох я відмовилася, бо не встигала. Але є недолік: у мене ХХ-хромосоми, а не ХY», – написала Брензей в Instagram.

Медійниця додала: «Дуже сподіваюся, що ця компанія просто не хотіла працювати зі мною й не знайшла кращої відмазки. Це ок, я не маю всім подобатися. Але якщо вибір базувався на статі, то це, шановні, печерний сексизм».

Згідно з дослідженням Інституту масової інформації (ІМІ), українські журналістки продовжують стикатися із сексуальними домаганнями й приниженням на роботі.

Фото: Instagram / yanabrenzey

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.