Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНаталію Гуменюк звільнили з посади речниці ОК «Південь»

До цього закликали українські медійники

Очільницю Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Наталію Гуменюк звільнили з посади. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Там зазначили, що в пресслужбі Сил оборони півдня провели ротаційні заходи. Наразі на посаду речника шукають нового фахівця, «який чи яка вже невдовзі стане голосом» цього угруповання.

У Генштабі додали, що Центр стратегічних комунікацій Сил оборони півдня працюватиме в штатному режимі й організовуватиме співпрацю з представниками медіа, які мають відповідну акредитацію Збройних сил.

Що передувало

16 квітня українські медійники звернулися до військового керівництва з проханням усунути Наталію Гуменюк від управління об’єднаним пресцентром ОК «Південь». Вони закликали не допускати Гуменюк до комунікацій і замінити її «більш компетентним» фахівцем.

Під такими вимогами підписалися понад 70 журналістів, видань та організацій. Вони стверджують, що Гуменюк перешкоджає висвітленню воєнних злочинів росії в Херсонській області й не дає доступу до військових. Як приклад медійники навели заборону заїзду в підтоплені населені пункти Херсонщини в день підриву Каховської ГЕС. Тоді світові медіа посилалися на свідчення російських «воєнкорів», бо від українських журналістів інформації майже не було.

Сама Гуменюк вважає критику у свій бік невиправданою. Вона заявила, що журналісти нібито не навели жодних доказів перешкоджання їхній роботі, а пресцентр Сил оборони півдня не порушив жодних наказів командування.

Фото: Facebook / Natalia Humeniuk

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.