Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКосово в травні обіцяє запровадити одностатеві союзи

Водночас лише 20% жителів Косова підтримують одностатеві союзи

Уряд частково визнаного Косова планує в травні запровадити одностатеві союзи. Цей захід є частиною зусиль щодо приєднання до Ради Європи. Про це заявив прем’єр-міністр частково визнаного Косова Альбін Курті, пише Euroactiv.

Нині Чорногорія – єдина країна Західних Балкан, яка дозволяє одностатеві цивільні союзи. 2022 року попередню спробу запровадити їх у Косові відхилив парламент.

«Косово прагне незабаром стати другою країною на Західних Балканах, яка пропонує своїм громадянам право на одностатеві цивільні союзи. Ми наполегливо працюватимемо, щоб ухвалити це найближчим часом», – повідомив Курті.

Якщо рішення ухвалять, Косово стане першою країною з переважно мусульманським населенням, яка легалізувала одностатеві союзи. 

Політичне ставлення до легалізації одностатевих союзів у Косово змінилося, утім ця пропозиція залишається доволі непопулярною серед населення. Згідно з опитуванням 2023 року, лише 20% жителів Косова підтримують одностатеві союзи. Це на 8% більше, ніж 2015 року.

Euroactiv пише, що за допомогою цієї поступки Курті сподівається схилити терези на користь вступу країни до Ради Європи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.