Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Застрягти з чоловіком чи ведмедем». Новий TikTok-тренд порушує проблему насильства над жінками

Частина чоловіків розкритикувала тренд, заявивши, що жінки перебільшують

У квітні в TikTok стала популярною дискусія, присвячена темі насильства над жінками. Вона зав’язалася на питанні, що ліпше – застрягти в лісі з чоловіком чи з ведмедем.

Тренд почався з того, що британське медіа Screenshot провело опитування серед жінок, запитавши в них, з ким би вони ліпше опинилися наодинці в лісі – з ведмедем або чоловіком. Більшість жінок обрали ведмедя.

«Однозначно ведмідь. Деякі чоловіки дуже страшні», – сказала одна з опитаних жінок.

@screenshothq The question of being stuck in a forest with a man or a bear is circulating on TikTok right now and sparking some interesting conversation.... we know what our answer would be 🐻🌳 #manvsbear #tiktok #tiktoktrend #trending #challenge #streetinterview #voxpop ♬ Terror Music (Scary Song) - IMPERIUM RECORDS

Після цього інші користувачі TikTok почали ставити це питання своїм рідним і друзями, ділячись відповідями в соцмережі. Вони викликали дискусії щодо небезпек, із якими стикаються жінки в суспільстві.

До прикладу, тіктокерка під ніком anaidmargo зазначила, що ця гіпотетична ситуація про чоловіка й ведмедя говорить про проблему віктимблеймінгу, з якою стикаються багато жінок. Тіктокерка також поставила трендове запитання своїй родичці, і відповідь її здивувала.

«Я поставила запитання лише, щоб прикольнутися. А вона відповіла: «Знаєш, я краще була б із ведмедем, тому що якщо ведмідь нападе на мене, і я виберуся з лісу [і розкажу про це], усі мені повірять і будуть співчувати. Але якщо на мене нападе чоловік, і я виживу [і розкажу про це], я все життя намагатимуся змусити людей повірити й поспівчувати мені». І я не знала, що сказати у відповідь», – розповіла блогерка.

@anaidmargo

Would you rather be stuck in the woods with a bear or a man?

♬ original sound - Diana

Деякі жінки також запитували своїх чоловіків, із ким вони б залишили своїх дочок у лісі – із ведмедем або чоловіком. Ті вагалися, однак більшість також обирала ведмедя. Водночас, коли їм давали вибір між ведмедем і жінкою, вони обирали жінку.

Частина чоловіків розкритикувала тренд, заявивши, що жінки перебільшують. Водночас тих, хто погодився з ним і підтримав, – більшість. 

За даними BearVault, у США з 1784 року ведмеді здійснили 180 нападів на людей. Водночас Національне дослідження постраждалих від злочинів показало, що у 2006 році 232 960 жінок у США були зґвалтовані або зазнали сексуального насильства. Це більше ніж 600 жінок на день.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.